Home | Wifi Versterker Voor Buiten: online 2021 Koopgids

Wifi Versterker Voor Buiten: online 2021 Koopgids

Een Wifi versterker voor buiten koop je omdat je beter bereik wilt hebben. Heb je problemen met het streamen van video’s?

Maak jij gebruik van draadloos internet? Merk je dat je in een gedeelte van het huis slecht tot geen bereik hebt?

Je kunt een wifi versterker gebruiken wanneer het signaal van je draadloze internet net niet ver genoeg reikt. Kabels trekken wordt hierdoor overbodig.

Beste Wifi Versterker voor Buiten

Het is niet altijd simpel om op zoek te gaan naar een top Wifi versterker. Daarom hebben wij voor jou een koopgids gemaakt. Hierin vind je een aantal tips die deze zoektocht gemakkelijker maken.

Wifi-versterkers kunnen het signaal alleen verspreiden als deze zelf een goed signaal ontvangt. De WiFi-versterker is geen router met een eigen netwerk. Het is dus belangrijk om de versterker in een gebied te plaatsen waar het wifi-signaal nog sterk is.

Ben je ook benieuwd geworden naar de beste WIFI versterkers die mijn top 3 hebben behaald? Hieronder volgt alvast het lijstje.

Ik maakte deze keuze aan de hand van consumenten beoordelingen, reviews en de top 10 best verkochte wifi versterkers op Bol.

1. AVM Fritz 3000 Wifi Versterker voor Buiten

Met een AVM FRITZ! wifi versterker 3000 kan je snel en veilig het signaal van je draadloze netwerk vergroten.

Met een hoge snelheid van 3000 Mbps biedt deze versterker een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Hiermee kan je ook naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen.

Belangrijkste kenmerken van de AVM FRITZ wifi versterker 3000: Geeft de mogelijkheid om één groot thuisnetwerk met slechts één naam en wachtwoord te maken.

Beste Wifi Versterker AVM FRITZ 3000

VOORDELEN: Geschikt voor 4K streamen. Geschikt voor intensief online gamen. Geschikt voor meerdere devices tegelijk. Werkt uitstekend in een Mesh opstelling.

NADELEN: Moet binnen het bereik van je router geplaatst worden. Niet compatibel met telenet modem.

Onze Beoordeling: 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Prijs: tussen 95 en 123 Euro. Meerdere verkopers beschikbaar.

Installatie: Sluit de AVM repeater aan op een stopcontact. Druk op de WPS knop van de repeater. Druk vervolgens binnen de 2 minuten op de WPS knop van je router.

De LED van de behuizing: geeft de sterkte van het draadloze signaal aan, dit helpt je bij een optimale plaatsing.

Beste Wi-Fi-verbinding met de AVM FRITZ: Als de AVM FRITZ wifi versterker binnen het Wi-Fi-bereik van het thuisnetwerk moet worden geplaatst.

Beste Lan-verbinding met de AVM FRITZ: Als de AVM FRITZ wifi versterker buiten het Wi-Fi-bereik van het thuisnetwerk moet worden geplaatst.

2. TP-Link 2600 Wifi Versterker voor Buiten

De TP-Link RE650 is een krachtige (wireless) wifi extender voor intensieve netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je ook het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk.

Zo helpt de wifi versterker extender “dode zones” te elimineren. De RE650 levert gecombineerde draadloze snelheid van 2600 Mbps, waarvan 867Mbps op de 2,4Ghz frequentieband en 1734 op de 4Ghz band.

Beste Wifi Versterker TP-Link RE650

Voordelen: Geschikt voor browsen & mailen. Geschikt voor streamen & online gamen. Mogelijk om bekabelde apparaten aan te sluiten.

Nadelen: Moet binnen het bereik van je router geplaatst worden. Sommige klanten vinden het prijzig. Geen Online Handleiding beschikbaar.

Onze Beoordeling: 4.5 ⭐⭐⭐⭐⭐.

Prijs: tussen 52 tot 72 Euro. Meerdere verkopers beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken van de TP-Link RE650: Ideaal voor intensieve netwerktaken. Krachtig signaal met groot bereik. Perfect voor meer en snellere verbindingen tegelijk. Hij heeft ook een Gigabit bedrade verbinding.

Installatie A: Druk op de WPS-knop van jouw router en druk binnen 2 minuten op de WPS-knop van de RE650 om verbinding met het netwerk te maken.

Installatie B: Zodra de verbinding is geslaagd, zet je de RE650 op de beste plek. Er is geen verdere configuratie vereist.

3. AVM Fritz 2400 Wifi Versterker voor Thuis

Met de AVM FRITZ! wifi versterker 2400 kun je snel en veilig je draadloze netwerk vergroten. Deze range versterker maakt ook gebruikt van de snelle Wireless AC wifi-standaard. 

Hierdoor zijn draadloze snelheden (op de 2,4 GHz en 5 GHz wifi-band) mogelijk van maximaal 2400 Mbps.

Beste Wifi Versterker AVM FRITZ 2400

Voordelen: Eenvoudig apparaten aansluiten via de netwerkkabel. Maximale WLAN-veiligheid en eenvoudige installatie. ServicePlus installatie service.

Nadelen: Na veel onderzoek geen nadelen gevonden.

Onze Beoordeling: 4.7 ⭐⭐⭐⭐⭐

Prijs: Tussen 71 en 82 Euro. Meerdere verkopers beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken van de AVM FRITZ! 2400: Totale wifi snelheid: 2300 Mbps. Simultaneous dual-band. Wireless AC.

Installatie A: Plaats de repeater in het stopcontact en wacht tot de LEDs blijven branden. Druk daarna op de WPS knop vooraan.

Installatie B: Druk daarna binnen 2 minuten op de WPS knop van je router. Wacht to de LEDs blijven branden. Je versterker is nu klaar voor gebruik.

Wifi Signaal Verbeteren in Huis

Je weet nu welke wifi versterker je gaat kopen. Je hebt de keuze uit onze top 3. Heb je toch 5 minuten voor me?

Wat zijn wifi-kanalen nu precies? Wifi-kanalen zijn een kanalen van 2,4 GHz en 5 GHz, die je draadloze netwerk gebruikt om gegevens te verzenden en te ontvangen. Vandaar dat we deze snelwegen frequentiebanden noemen. 

Een Modem of router heeft meerdere kanalen. Zitten jij en je buren op dezelfde kanaal? Dit kan ook voor slechte verbinding zorgen. Verander je kanaal en versnel je wifi verbinding.

Bekijk de onderste video voor een stap voor stap handleiding. Zet je Nederlandse ondertiteling aan. Weet je het internet adres van je modem of router?

Internet IP-adres van je router vinden op Windows

 • Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram links onder in je scherm.
 • Selecteer Opdrachtprompt.
 • Typ “IPCONFIG” in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter.
 • Zoek vervolgens het gedeelte Standaardgateway.
 • Het vermelde nummer is het IP-adres van je router.

Internet IP-adres van je router vinden op Mac

 • Klik op het Apple-pictogram linksboven in het scherm.
 • Kies Systeemvoorkeuren.
 • Kies op Netwerk.
 • Klik in de lijst aan de linkerkant van het venster op je netwerk.
 • Kies vervolgens op Geavanceerd rechtsonder in het venster.
 • Klik ten slotte op TCP / IP. 
 • Het IP-adres van de router zie je staan ​​naast Router.

Internet IP-adres vinden op IPhone en IPad

 • Tik op Instellingen en vervolgens op Wi-Fi.
 • Tik op de Wi-Fi-pagina op het Wi-Fi-netwerk waarmee je bent verbonden.
 • Scrol omlaag naar het gedeelte IPV4-ADRES. 
 • Het IP-adres wordt weergegeven naast het woord Router.

Wifi Signaal Versterken

Dit is dan een uitdaging. Je modem zit achter een deur. Je hebt eigenlijk maar 3 opties.

1. Plaatst je modem buiten de meterkast. Lukt dit niet? Dan blijven er maar 2 opties over. Lees hier meer over het verplaatsen van je modem.

2. Koop een extra router. Je trekt dan een Ethernet kabel van de modem naar je router. Daarna kan je het wifi signaal van je router gebruiken. Bekijk hier de top 10 best verkochte routers.

3. Koop een powerline adapter. Je krijgt meestal 2 adapters. De eerste plug je in de meterkast. De tweede gaat dan in de woonkamer of op zolder. Je krijgt dan wifi via de stroomlijn. Bekijk hier de top 10 best verkochte powerline adapters.

Hou Kodi voor leken in de gaten. We gaan binnenkort de beste routers en powerline adapters reviewen. Ga je toch kopen. Lees de reviews aandachtig.

Hebben ze de afgelopen maanden toch veel slechte reviews ontvangen? Niet kopen. Krijgen ze toevallig een 5 sterren review vlak na een slechte? Ik zou toch uitkijken want verkopers kunnen zelf reviews plaatsen.

4. Netgear 3000 Wifi Versterker voor Gaming

De Netgear EX8000 wifi range extender vergroot het bereik van je bestaande netwerk. Hij brengt het WiFi-bereik uit naar moeilijk bereikbare plekken in uw huis. Bijvoorbeeld een garage of tuin. 

Deze wifi versterker staat niet in de top 10 beste verkochte producten. Ze hebben nog maar weinig reviews. Maar ik weet uit ervaring dat Netgear uitstekende producten maakt.

Dure Wifi Versterker NetGear EX8000

Voordelen: Geschikt voor meerdere devices tegelijk. Geschikt voor intensief online gamen. Geschikt voor 4K streamen.

Nadelen: Moet binnen het bereik van je router geplaatst worden. Geen online handleiding beschikbaar.

Onze Beoordeling: 4.9 ⭐⭐⭐⭐⭐

Prijs: 155 Euro. Verkoop door Bol.

Belangrijkste kenmerken van de Netgear 3000: Speciale Wifi Link naar de Router zodat je bandbreedte niet wordt gehalveerd. Beschikt over een ingebouwde switch met 4 Gigabit ethernetpoorten.

Wifi Analytics app: Download de Netgear wifi analytics app om de WiFi-sterkte in je huis te testen. Installeer daarna de wifi extender met een druk op de WPS knop. Gebruik je router als deze over een WPS knop beschikt.

Let op: Om gebruik te maken van het 5 GHz netwerk moeten zowel je router als de apparaten die je ermee wilt verbinden ook 5 GHz ondersteuning hebben.

5. TP-Link RE450 Wifi Versterker

De TP-Link RE450 is een krachtige wifi versterker voor intensieve netwerktaken of meerdere taken tegelijk. Met de TP-Link RE450 wifi versterker vergroot je het dekkingsgebied en de signaalsterkte.

De RE450 maakt gebruik van een snelle Wireless AC wifi-standaard waardoor hij gecombineerde draadloze snelheden kan leveren tot 1750 Mbps, waarvan 450 op de 2,4 Ghz frequentieband en 1300 Mbps op de 5 GHz frequentieband.

Beperkte Wifi Versterker TP-Link RE450

Voordelen: Geschikt voor 4K streamen. Geschikt voor online gamen. Geschikt voor meerdere devices tegelijk.

Nadelen: Klanten geven aan dat hij af en toe uitvalt. Sommige zeggen zelfs 1 of meerdere malen per uur. Dit zijn allemaal klanten die in 2020 hebben gekocht. Dat is schokkend.

Onze Beoordeling: 1.0 ⭐

Prijs: tussen 38 tot 43 Eur. Meerdere verkopers beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken van de TP-Link RE450 1750: Maakt gebruik van beide wifi-banden om een stabiele verbinding op te zetten voor je apparaten. Het intelligente signaal lampje kan helpen om de beste locatie voor plaatsing van de extender te vinden.

Installatie A: Druk op de WPS-knop van jouw router en druk binnen 2 minuten op de WPS-knop van de RE450 om verbinding met het netwerk te maken.

Installatie B: Zodra de verbinding is geslaagd, zet je de RE450 op de beste plek. Er is geen verdere configuratie vereist.

6. TP-Link RE305 Wifi Versterker

De TP-Link RE305 wifi versterker verbindt draadloos met je router. Hij versterkt en breidt het signaal uit in gebieden die hij zelf niet kan bereiken.

De range extender maakt gebruik van een wireless AC wifi-standaard. Hierdoor kan hij gecombineerde (op zowel de 2,4 GHz als 5 GHz wifi-band) draadloze snelheden tot 1200 Mbps halen.

TP-Link RE305

Voordelen: Geschikt voor 4K streamen. Mogelijkheid voor bekabelde aansluiting. De RE305 is compatibel met alle wifi routers.

Nadelen: Geschikt voor een beperkt aantal devices. Moet binnen het bereik van je router geplaatst worden. Handleiding is niet erg duidelijk. Hij maakt een apart netwerk om in te loggen.

Onze Beoordeling: 2.0 ⭐⭐

Prijs: tussen 23 tot 30 Euro. Meerdere verkopers beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken van de TP-Link RE305 wifi versterker 1200: Snelle Dual Band wifi voor betere verbindingen. Een ingebouwde Access Point Modus. Gemakkelijk te installeren en te bedienen.

Tips: Ga voordat je een wifi extender koopt goed na welke draadloze snelheid je huidige router ondersteunt. Ook andere elektronica kunnen het signaal van de wifi extender verstoren. Houd hier tijdens de plaatsing van het apparaat rekening mee.

Installatie: Je kunt de gratis applicatie genaamd ‘TP-link Tether’ gebruiken om de range extender binnen enkele minuten te installeren. Dit kan vanaf een Android of iOS apparaat.

7. TP-Link WA85ORE Wifi Versterker

De TP-Link TL-WA850RE is een (wireless) range extender waarmee je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk kunt vergroten.

Dat is wat de advertentie vermeld. De reviews vertellen een ander verhaal. Klanten spreken over een matige verbinding. Ze zeggen koop dit nooit.

Heb je thuis geen sterke en stabiele wifi verbinding? Dan is deze matige wifi verterker geen optie voor jou.

TP-Link WA85ORE

Voordelen: Geschikt voor browsen. Geschikt voor e-mail. Geschikt voor bestanden downloaden.

Nadelen: Moet binnen het bereik van je router geplaatst worden. Niet geschikt voor video streamen (Netflix, YouTube…)

Onze Beoordeling: 2.0 ⭐⭐

Prijs: Tussen 21 en 26 Euro. Meerdere verkopers beschikbaar.

8. TP-LINK RE200 750 Mbps

De TP-Link RE200 is een wifi extender voor basis netwerktaken. Met deze wifi versterker vergroot je eenvoudig het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk.

De RE200 maakt gebruik van de degelijke Wireless AC wifi-standaard. Hierdoor kan hij beperkte draadloze snelheden leveren tot 750 Mbps. 300Mbps op de 2,4 Ghz frequentieband en 450 Mbps op de 5 GHz frequentieband.

TP-LINK RE200

Voordelen: Geschikt voor streamen. Geschikt voor basis online gamen. Mogelijkheid voor bekabelde aansluiting.

Nadelen: Niet geschikt voor meerdere devices met intensief internetgebruik. Er wordt geen USB-kabel meegeleverd.

Onze Beoordeling: 1.0 ⭐

Prijs: Tussen 20.28 tot 34.95 Euro. Meerdere verkopers beschikbaar.

641 klanten reviews? Ze hebben momenteel 352 (5) sterren reviews en 53 (1) sterren reviews. De meeste slechte reviews zijn van 2019 en 2020. Mensen geven aan dat verbinden met andere apparaten niet lukt.

Op 4 juni 2020 heeft een klant deze review achtergelaten: Het product heeft 3 mogelijke manieren om de wifi versterker op te zetten.

 • De eerste stap, via QR code verbind je met een niet bestaande webpagina.
 • De tweede stap stuurt je door naar een website waar een knop staat om te beginnen.
 • Deze stuurt je vervolgens niet door naar een volgende pagina.
 • De derde stap zorgt voor handmatige verbinding van de router met de versterker.
 • Geen succes, retour product.

Dit product staat gewoon in de top 10 best verkochte lijst op Bol. Onbegrijpelijk want de TP-Link RE200 moet je echt niet kopen.

Concluderen: De top 10 best verkochte versterkers lijst is niet altijd up to date. Ja deze producten zijn trending. Ze krijgen de meeste bestellingen. Maar slechte reviews tellen dan niet zo zwaar mee. De slechtste wifi versterker in onze lijst staat daar gewoon op nummer 1:)

Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Hiervoor alvast bedankt. 🙏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.