Kodi-Installeren-voor-Windows-en-Android
Home | Kodi Installeren voor Windows en Android in 2020

Kodi Installeren voor Windows en Android in 2020

Deel met je vrienden!
 • 4
 •  
 • 2
 •  
 •  
  6
  Gedeeld

Kodi 18 op je laptop, android phone of android tv box installeren, kan soms ingewikkeld zijn. Beginners klagen vaak dat ze Kodi niet kunnen gebruiken. De meeste beginners denken dat je alleen met downloaden en installeren klaar bent. Dat is niet het geval. In dit artikel gaan we uitleggen hoe je Kodi simpel binnen 5 minuten kan downloaden en installeren.

Kodi voorheen bekend als Xbmc, is een gratis opensource media speler. De mediaspeler is beschikbaar voor een groot aantal besturingssystemen, maar in dit artikel gaan we de windows en android versies bespreken. Na het downloaden van Kodi is het belangrijk dat je video addons gaat installeren. Zonder deze extra video addons is je Kodi installatie leeg.

Wat zijn Kodi Video Addons?

Video addons zijn extra (Apps of plugins) die we gebruiken om de films, series, docu, sport of live tv te bekijken. Een voorbeeld van een app is Youtube. Binnen Kodi krijg je dan toegang tot de website van youtube.

Repositories zijn online containers waar video addons worden bewaard. Een Kodi repo (repository) bevat meestal meerdere video addons die je gratis kan gebruiken. Installeer een repo en je krijgt automatisch updates voor de video addons.

Repos worden altijd online bewaard. Waar? Repos hebben altijd een Url (web adres). Deze gaan we straks opzoeken. Laten we Kodi 18 eerst installeren. Zit je op Windows of op Android?

Kodi op je Windows Laptop of Pc Installeren

Is dit de eerste keer dat je Kodi gaat installeren? Nee? Verwijder eerst je oude Kodi installatie. Je kan dit het beste via de configuratiescherm doen. Via deze manier krijg je ook de optie om je profielmap te verwijderen. Dit is je Kodi profielmap op je pc of laptop.

Configuratiescherm Windows 10 is op vele manieren te openen, bijvoorbeeld via de zoekfunctie in de taalbalk, via de map Systeem in het start of via het venster Uitvoeren (te openen met de toetscombinatie Win-R) met het commande CONTROL. Tip: het configuratiescherm vast maken aan de taalbalk (op het moment dat hij is geopend).

Hij is nu verwijderd. We gaan nu Kodi 18 downloaden voor je windows pc of laptop. Selecteer Win32 of Win64. Is je Pc of laptop nieuw geleverd met Windows 7, Windows 8 of Windows 10, dan beschik je vrijwel zeker over een 64-bit processor. Klik op Win64 en daarna op kodi-18.2-Leia-x64.exe van 2019-Apr-22.

Kodi Installeren Windows
Kodi 18.2 exe voor Windows

Is je Kodi download klaar? Klik op het bestand om te installeren. In de onderste video zie je wat je na downloaden moet doen. Je moet de download openen om te installeren.

Kodi op je Android Tv Box Installeren

Om een nieuwe Kodi te installeren moeten we eerst de oude installatie verwijderen. Dit doe je altijd via de settings (instellingen) functie van je android tv box of phone. Hier leer je hoe je Kodi van je android box kan verwijderen.

Om Kodi op je android box te installeren kan je het beste de google playstore gebruiken. Heb je al een gmail account? Maak deze gratis aan. Je inlog gegevens kan je daarna voor de playstore gebruiken.

Kodi 18 Tips, Opensubtitles en Video Addons Downloaden

Je installatie is nu gereed. Dit is pas het begin van je avontuur. De volgende stap is het configureren van je installatie. Hier heb je wat Kodi 18 tips.

Nederlandse ondertiteling is ook heel belangrijk. De populairste ondertiteling dienst is Opensubtitles. Hiermee krijg je Nederlandse ondertiteling onder je films en series binnen Kodi 18. Leer hier hoe je Opensubtitles kan downloaden.

Na het configureren van Kodi heb je video addons nodig. Video addons gebruik je om films en series te kijken. Deze video addons zijn illegaal dus gebruik met mate. Hier heb je een gids waar je de beste video addons kan vinden. Wil je de beste Nederlandse addons voor Kodi 18 installeren?

10 reacties op “Kodi Installeren voor Windows en Android in 2020”

 1. Pingback: Hoe kunt u Kodi 17 Installeren voor Beginners en Leken - Kodi 18

 2. Pingback: Nederlandse Ondertiteling Installeren voor Kodi 18 - Kodi 18

 3. Ik probeer Repro te installeren, maar krijg de volgende melding ‘ kan niet verbinden met de netwerkserver’. De box heeft wel internetverbinding. De laatste dagen ook problemen met starten van films in Seren en Redux. Misschien wel hetzelfde probleem? Ik las ergens om Kodi te verwijderen en opnieuw te installeren, maar weet niet of dat gaat helpen. Wat kan ik het beste doen?ger

   1. Welke server instelling moet ik gebruiken of wordt dat automatisch gekozen. Heb een Android TV box en KoDi 18.4 geïnstalleerd. Wil een Url toevoegen, maar krijg bericht dat er geen netwerkverbinding is. De addon en url zijn bij anderen springlevend. Misschien de onjuiste verbingsoptie gekozen?

  1. Parseer probleem tijdens het installeren van Kodi? Check of je apparaat geschikt is om Kodi te gebruiken. Kodi 18 kan alleen op apparaten met android 5.0 en hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.