Hoe kunt u Kodi 17 Installeren voor Beginners en Leken

Kodi 17 Installeren
Delen!

Hoe kunt u Kodi 17 Installeren is 1 van de meest gezochte zoektermen in Google. Vorige week kwam ik mijn buurman tegen en zijn eerste vraag was, kan je me helpen met mijn kodi installatie? Ik heb kodi verwijderd omdat hij niet goed meer werkte, of verouderd was. Heb jij een filmpje of uitleg over hoe je de nieuwste Kodi 17 kan installeren?

Een van de meest lastige dingen voor beginners is het installeren van Kodi. Na een avondje google en kodi groepen had ik dat snel door.  De meeste mensen willen een snelle fix.  Wat je moet doen is eerst de oude Kodi installatie verwijderen. Op je pc doe je dit via de Configuratie scherm. Op deze manier krijg je ook een optie om je profielmap te verwijderen. Klik op Start en open daarna de Configuratiescherm.

Als Kodi gebruiker moet je 1 ding onthouden. Kodi is geen Netflix. Je zal er wat tijd in moeten steken. Kodi kan je op alle windows systemen installeren. Het is vrij simpel. Open je internet browser (Chrome, Firefox of Explorer) en voer de onderste Url in. Zoek het bestand met EXE aan het einde en klik om te downloaden. Dus klik op Kodi-17.6-krypton-x86.exe.

Kodi 17 Installeren op je Windows PC

Download link: http://mirrors.kodi.tv/releases/windows/win32/

Download Kodi 17.6. Na download zit deze op windows in je downloads map. Open je downloads map en klik op Kodi 17.6. Volg de bovenste video voor een voorbeeld.

1. Kodi Nederlandse Taal Instellen

Klik op Systeem. Hier zie je vervolgens het nieuwe menu, Klik op Appearance. Beweeg je muis naar International en klik om de Kodi taal te wijzigen, kies Dutch voor Nederlands.

2. Autosubs voor Kodi

Autosubs is een dienst waarme de Nederlandse ondertiteling automatisch word gedownload. Je start de film of serie en er gaat een nieuwe venster open met alle beschikbare Nederlandse en Engelse ondertiteling. Klik en hij word direct gedownload.

3. Kodi Repo en Video Addons zoeken

Leer hier hoe je de Kodi repo en video addons kan vinden om te downloaden. Deze addons worden allemaal aangeboden door de kodi developers. Alle addons worden binnen kodi gedownload. Kodi heeft een eigen app store. Deze vind je via Systeem – Add-ons – Installeer van Repository.

4. Kodi Screensaver Aerial Activeren

Leer hier hoe je de mooie Aerial Screensaver kan activeren en gebruiken. Dit is de Apple TV4 Aerial Schermbeveiligingsmode. Via de instellingen kan je de opstarttijd aanpassen. De installatie is vrij simpel. Ga naar Systeem – Interface Instellingen. Zie video voor meer info.

5. Kodi Zoom Functie Gebruiken

Kodi Zoom functie word gebruikt om je scherm passend te maken. Om toegang tot de zoom functie te krijgen gaan we eerst naar Systeem – Interface Instellingen – Skin – Zoomen. Deze functie gebruik ik alleen als bepaalde teksten niet volledig op mijn scherm getoond worden. Je kan dit groter of kleiner maken.

Kodi 17 Skins Instellingen

1. Kodi Estuary Skin Aanpassen

Estuary is de nieuwe standaard skin (layout) van Kodi 17. Als kodi gebruiker weet je dat dit eerst de Confluence skin was. Leer hier hoe je de Thema kleuren en Lettertypes kan aanpassen.

2. Kodi Confluence Skin Activeren

Heb je Kodi 16 gebruikt? De standaard skin voor kodi 16 is Confluence. Heb je wat problemen met de nieuwe Estuary skin? Download de oude Confluence.

3. Confluence Skin Instellingen

Confluence Skin instellingen gebruik je om bv een nieuwe achtergrond te kiezen, het aantal menu’s verminderen of je favoriete addons activeren. Confluence is simpel maar snel. Wil je toch iets sneller. Je kan de Confluence Zeitgeist skin proberen. Deze moet je net als een addon installeren.

Kodi 17 Installeren op Android

Kodi is een geweldige mediaspeler. Er is alleen 1 minpunt. Je android tv box, phone of tablet moet een android versie van 5 of hoger hebben. Dit kan je controleren via de settings – more settings -about menu. Hier heb je een voorbeeld.

Voor android 4 kan je Mygica proberen. Dit is een fork (kopie van Kodi) speciaal gemaakt voor boxen met android 4.4.2 kitkat. Je hoeft je oude box niet in de prullenbak te gooien.

Heb je android 5.0 en hoger? Gebruik de onderste link en veel plezier.

Download link: http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/

Android onderhouden is een beetje lastig. Heb je een android tv box en heb je die al maanden gebruikt? Ja? Cache al verwijderd? Een harde reset?

1. Gegevens in het Cachegeheugen wissen

Wanneer u een App gebruikt, zoals Kodi, wordt er informatie in het Cachegeheugen opgeslagen. Als u het cachegeheugen wist, worden bepaalde problemen opgelost. Tip: Wis je cachegeheugen 1 keer per week. Cachegeugen wissen op Windows: Ga naar start en zoek: %temp%. Klik en open deze map. Dit is waar je windows cache word opgeslagen. Verwijder alle bestanden.

2. Android tv box Datum en Tijdzone aanpassen

Nieuwe android box uit china besteld en ontvangen? ( Android – Instellingen )Een van de eerste dingen die je moet veranderen is de datum en tijdzone van je box. Waarom? Wij wonen in Europa en onze tijdzone in Nederland is niet hetzelfde als die van China. Tip: De stekker uit je box gehaald? Check je datum en tijdzone.

3. Android Tv Box Taal Wijzigen

Een nieuwe android tv box word altijd in het engels geleverd. Om dit aan te passen ga je naar de android instellingen.

Android Tv Box Instellingen

1. Kodi Verwijderen van je Android Tv Box

Dit is 1 van mijn eerste stappen. De oude Kodi verwijderen en een nieuwe up to date installatie downloaden. Kodi verwijderen van je android box is simpel. Ga naar instellingen, Apps, Kodi. Klik nu op verwijderen. Heb je al een nieuwe installatie van kodi? De kodi gegevens verwijderen is je beste optie. Hiermee word kodi helemaal schoon gemaakt.

2. Android Tv Box Harde Reset

Je android tv box resetten is hetzelfde als een windows pc formatteren. Je box word gereset. Dat betekend dus helemaal schoon. Oude onnodige bestanden worden verwijderd en je box is dan helemaal nieuw. Apps die standaard op je box staan zullen weer gedownload worden. Persoonlijke apps moeten opnieuw gedownload worden.

 MinixMxqX96M8s Pro PlusNvidia Shield Tv.

Kodi 17 Installeren op Raspberry Pi 3

Librelec is een kleine ‘Just enough OS’ Linux distro build speciaal gemaakt voor Kodi. Libre is een fork van de eerdere Openelec. Ben je een slimme streamer? Check of je Librelec op je android box kan installeren. Deze loopt vele malen sneller.

Leer hier hoe je Librelec op een Sd Kaart kan installeren. In de youtube handleiding zie je hoe dit op een Mxq pro box kan doen.

Download link Pi 3: https://libreelec.tv/downloads/

De installatie van Librelec stelt weinig voor. Je download een bestand en doorloopt met enkele stappen de installatie. Let goed op dat je de juiste versie kiest. Heb je een Pi 2 of een Pi 3?

In alle gevallen begin je door een SD-kaart aan te sluiten op je computer (via bijvoorbeeld een cardreader). Afhankelijk of je Windows, Mac OS of Linux gebruikt gaat de installatie iets anders.

Nadat je bovenstaande stappen hebt gedaan sluit je de Raspberry pi aan op je TV. Sluit de netwerkkabel aan en steek de SD-kaart in het daarvoor bedoelde slot. De Usb oplader stop je pas als laatste in het stopcontact.

Na inpluggen van de Usb oplader zal je Pi opstarten en de installatie verder gaan. Na een korte periode (afhankelijk van je internetsnelheid) zal de installatie voltooid zijn.

Kodi 17 Installeren op android Tv

Heb jij een Smart Tv? Heb je toegang tot de Playstore? Open de Google Playstore, zoek en download de laatste stabiele versie. Heb je geen Playstore? Dan heb je net als velen pech. Koop een android tv box en plug deze in via een Hdmi kabel.

Download Link: http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/

Ga naar de Playstore. Zoek Kodi en klik op kodi 17 installeren. Lukt dit niet? Download Kodi via je pc en zet deze op een USB stick.

Voor Samsung gebruikers raad ik dan aan om een android box te kopen. Samsung gebruikt geen Android, Deze gebruikt de Tizen OS.

Kodi 17 Installeren op Ubuntu

Open Terminal (CTRL + ALT + T). Final release builds.

1. sudo apt-get install software-properties-common

2. sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa

3. sudo apt-get update

4. sudo apt-get install kodi

Open Terminal (CTRL + ALT + T). Nightly builds.

1. sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/xbmc-nightly

2. sudo apt-get update

3. sudo apt-get install kodi

Open Terminal (CTRL + ALT + T). Upgrade.

1. sudo apt-get update

2. sudo apt-get upgrade


Delen!

3 gedachten over “Hoe kunt u Kodi 17 Installeren voor Beginners en Leken

 1. Interessant verhaal.
  Misschien is er iemand die mij kan helpen met tips, advies of anderszins.
  Ik heb een OTT TV Box Android Player Model M8S
  Ik heb een bekabeld netwerk
  Ik heb een windows 10 pc
  Op die pc staat ook een Unbutu (?) versie.
  VRAAG:
  Hoe zet ik een Android 6 + (of 5) op die M8S? ( vanaf pc?)
  En vervolgens een nieuwe(re) Kodi?
  Bij voorbaat dank

  Harry Betlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.