Kodi-remote-app
Home | Wat is de beste Kodi Remote App voor 2020?

Wat is de beste Kodi Remote App voor 2020?

Deel met je vrienden!
  • 10
  •  
  • 1
  •  
  •  
    11
    Gedeeld

Een Kodi remote app is een applicatie die je kan gebruiken om een Kodi installatie te bedienen. Sommige afstandsbedieningen die je bij aankoop van een mediaspelers krijgt zijn waardeloos. Daarom gebruik ik een remote app. De bediening is hierdoor veel makkelijker.

Veel Kodi gebruikers zijn gewend om een draadloze toetsenbord te gebruiken. Je hebt ook gebruikers die dit dan weer onhandig vinden omdat het formaat te klein is. Heb je een smartphone of tablet met een android systeem? Dan kan je Yatse of Kore gebruiken. Voor IOS raden we de Sybu app aan.

Belangrijk: Zorg dat alle apparaten op dezelfde netwerk zitten. Alleen op deze manier kan een verbinding tot stand komen.

Yatse Kodi Remote App (Android)

Yatse is een Kodi afstandsbedienings app die je kan gebruiken om al je apparaten te kunnen bedienen. Het is niet simpel, mooi en snel. Open Kodi op de apparaat die je wilt bedienen. Ga met je telefoon of tablet naar de Google Play Store.

Download Yatse uit de Google Play Store. Open de applicatie en klik op NEXT tot je Device Host ziet staan. Dit zal dan No Host Device aangeven. Ga nu naar Kodi en klik op Instellingen en daarna Diensten. Selecteer aan de linkerkant Beheer. Zet rechts Toestaan besturing op afstand via HTTP aan. We raden je aan om de optie password te gebruiken. Dit is dan je unieke inlog gegevens.

Scroll naar beneden en zet: Toestaan besturing op afstand door applicaties op andere systemen aan. Kies nu links Algemeen en zet: Aankondigen services nar andere systemen aan. Ga terug naar de app en klik rechtsboven om te refreshen (verversen). Onder Device naam zal nu je Kodi gegevens verschijnen. Voer de naam (Kodi) en je gemaakte password in. Klik onderin op Add Host.

Let op: Dit moet je doen als de Kodi remote app je IP adres niet automatisch kan vinden. Je moet deze zelf even binnen Kodi opzoeken. Ga naar Systeeminformatie. Hier zie je de Kodi IP adres die je handmatig toe kan voegen aan de app. Doe dit alleen als de automatische verbinding niet lukt.

Kore Kodi Remote App (Android)

Kore wil een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en mooie afstandsbediening zijn waarmee u uw Kodi / XBMC-mediacenter vanaf uw Android-apparaat kunt bedienen.

Download Kore uit de Google Play Store. Open Kore en klik op Next. De app zal je Kodi installatie niet herkennen. Ga nu naar Kodi en klik op Instellingen en daarna Diensten. Selecteer aan de linkerkant Beheer. Zet rechts Toestaan besturing op afstand via HTTP aan. We raden je aan om de optie password te gebruiken. Dit is dan je unieke inlog gegevens.

Scroll naar beneden en zet: Toestaan besturing op afstand door applicaties op andere systemen aan. Kies nu links Algemeen en zet: Aankondigen services nar andere systemen aan. Ga terug naar de app en klik rechtsonderin om om opnieuw te scannen.

Let op: Dit moet je doen als de Kore remote app je IP adres niet automatisch kan vinden. Je moet deze zelf even binnen Kodi opzoeken. Ga naar Systeeminformatie. Hier zie je de Kodi IP adres die je handmatig toe kan voegen aan de app. Doe dit alleen als de automatische verbinding niet lukt.

Sybu Kodi Remote App (Iphone & Ipad)

Als op je Windows-pc Apple iTunes is geïnstalleerd, zou de Sybu Remote in staat moeten zijn om de Kodi-host automatisch te ontdekken. Als er op je Windows-pc geen Apple iTunes is geïnstalleerd – of als het deze niet vindt, doe dan de handmatige configuratie op de Remote.

De instellingen binnen Kodi zijn hetzelfde als Yatse en Kore. Activeer alle instellingen. Pak nu je Iphone of Ipad en download de Sybu app. Open de app en hij zal automatisch je Kodi installatie vinden. je bent klaar om te bedienen.

Play to Kodi Chrome Extensie

Play to Kodi is een Chrome extensie die je gebruikt om online media te casten. Rechterklik op een video en stuur deze direct door naar je Kodi installatie. Je kan ook een lijst maken zodat hij deze automatisch af kan spelen. Deze extensie is gratis te gebruiken. Voeg het toe aan Chrome, rechterklik op een video en stuur deze door naar Kodi.

Gebruik je liever Firefox? Die hebben ook een extensie die je toe kan voegen. Hier lees je meer over alle mogelijkheden.

Play to Kodi remote app en casten

Opstellen van een Verbinding

Let op: Er zijn verschillende manieren om een connectie op te stellen tussen de Remote en Kodi. Dit is de eenvoudigste manier om een verbinding op te stellen, aangezien beide computers zich in hetzelfde lokale netwerk bevinden. Iedere computer heeft in dit netwerk zijn unieke naam.

Om een verbinding te maken moet Kodi de unieke naam van de Remote weten. De Remote moet ook zijn Remote Desktop service aan hebben staan. Als aan deze beide voorwaarden voldaan is, moet je binnen Kodi de unieke naam van de Remote ingeven, en de verbinding is gemaakt.

Wanneer de verbinding tussen de twee pc’s niet lukt, ligt dit in de meeste gevallen aan de firewall die op de computer geïnstalleerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.